Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Varkenshaasje met tomatenroomsausje en roze peperkorrels recept
Varkenshaasje met tomatenroomsausje en roze peperkorrels recept

Varkenshaasje met tomatenroomsausje en roze peperkorrels


Ingrediënten


Bereidingswijze


Breng 1 liter water aan de kook. Reinig de groentjes en stoom ze bijtgaar. Sjalotjes pellen en fijn snijden. Tomaat in het kokend water dompelen, pellen, ontpitten en heel fijn snijden. Mozarella in schijfjes snijden. Aardappelen koken op zijn Engels en puree van maken met de muskaatnoot, peper, zout en nootje echte boter. Breng liter water aan de kook, los het bouillonblokje in op en zet apart. Verwarm de bakboter tot hazelnootkleur en bak het varkenshaasje rondom af in 10 minuten. Verwarm ondertussen de oven voor tot 180C. Splits het ei en klop het eiwit met een lepel water en een snuifje zout los. Het eigeel roer je door de aardappelpuree. Spuit nu torentjes hertoginneaardappel op een ingevette ovenplaat en bestrijk met het losgeklopt eiwit. Kruid het ondertussen gebakken vlees naar smaak met molenpeper en zout en verpak in aluminiumfolie. Fruit nu de sjalot met het spek en de roze peperkorrels 5 minuten op zacht vuurtje in het vleesbaksel. Bestrooi met de bloem. Meng en roer geleidelijk bouillon door tot een stevig gebonden saus. Dan de room er door roeren en de tomatensnippers en inkoken. Warm een nootje boter in een pan, wentel en stoof kort de gestoomde groentjes. Schuif de hertoginneaardappeltjes midden in de warme oven onder bovengrill. De saus nu door de zeef wrijven (of mixen) en opnieuw aan de kook brengen. Het vlees in dikke plakken snijden, schijfje Mozarella erop doen en de Italiaanse kruiden. Op borden schikken en even onder de grill in de warme oven om de kaas te smelten. Bord uit oven nemen en linksboven de gefruite groentjes, linksonder de hertoginneaardappeltjes. Rechts het vlees schikken en saus rond scheppen.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit varkenshaasje met tomatenroomsausje en roze peperkorrels recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven