Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Varkensribstuk met gehaktkorstje recept
Varkensribstuk met gehaktkorstje recept

Varkensribstuk met gehaktkorstje


Ingrediënten


Bereidingswijze


Was de aardappels en laat ze 20 minuten koken. laat ze schrikken onder koud water, schil ze en laat ze afkoelen. Pel de uien en snipper er 3. Was de tomaten en snijd er 2 in 4 stukken. Halveer de knoflook. Was de tijm, leg 3 takjes apart en pluk de blaadjes van de overige tijm. Wrijf het ribstuk in met zout, peper, paprikapoeder en mosterd. Leg het braadstuk in een ingevette braadslede. Kneed peper en de helft van de tijm door het gehakt en druk het gehakt goed aan op het braadstuk. Verdeel de takjes tijm en de laurierblaadjes er overheen. Verdeel de knoflook, de gesnipperde ui en de tomatenpartjes over de braadslede. Laat het gerecht ca. 1 uur en 40 minuten in een voorverwarmde oven van 175 graden C. braden. Giet er na 45 minuten beetje bij beetje 375 milliliter water over. Snijd intussen de aardappels in schijven. Snipper 3 uien. Breng ca. 100 milliliter water, 1/4 bouillonblokje en ca. 1/3 van de uien aan de kook. Breng op smaak met 5 eetlepels azijn, zout, peper en wat suiker. Giet het kookvocht over de aardappels en laat intrekken (ca. 20 minuten). Roer 2 eetlepels azijn, zout, peper en wat suiker door elkaar. Klop de olie erdoorheen. Was de kruiden en snijd ze fijn. Snijd de overgebleven tomaten in grote blokjes. Mix ze met de rest van de uien, de peterselie en de marinade. Roer de yoghurt, de crème fraiche en bieslook door elkaar. Schep ze door de aardappels. Breng de aardappelsalade op smaak. Zet het braadstuk samen met de groente op een warme plek. Laat het braadvet door een zeef in een pan lopen. Kook de jus wat in en breng op smaak. Serveer het vlees met de saus, de aardappel en tomatensalade.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit varkensribstuk met gehaktkorstje recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven