Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Varkensstoofpot met sperziebonen en olijven recept
Varkensstoofpot met sperziebonen en olijven recept

Varkensstoofpot met sperziebonen en olijven


Ingrediënten


Bereidingswijze


Snijd de hamlappen in (niet te kleine) blokjes en snipper de uien en de knoflook.
Doe de olijfolie in een grote zware braadpan en braad hierin het vlees aan, bij voorkeur in porties.
Haal uit de pan en voeg de ui en knoflook toe.
Als deze glazig zijn gefruit, doe de fijngehakte tomaten met sap erbij en laat het geheel op middelhoog vuur 5 minuten stoven.
Doe dan het vlees weer terug in de pan, samen met de laurier, de rozemarijn en tijm, de wijnazijn, de wijn en de bouillon.
Voeg zout en veel versgemalen peper toe, sluit de pan en laat ca. 3 kwartier stoven.
Halveer ondertussen de sperziebonen en kook ze in ruim water met zout niet te gaar.
Giet ze af, laat even afkoelen en voeg ze dan samen met de olijven toe aan het vlees.
Warm nog 10 minuten door en dien dan op.
Lekker met rijst.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit varkensstoofpot met sperziebonen en olijven recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven