Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Varkensvlees met paddestoelen recept
Varkensvlees met paddestoelen recept

Varkensvlees met paddestoelen


Ingrediënten


Bereidingswijze


Het vlees in een schaal doen en de sojasaus en de sherry toevoegen.
Het vlees met een vork goed door de marinade roeren en minstens een halfuur laten rusten.
De olie in een wok verhitten tot hij goed heet is. Als er damp van de olie komt, het vlees in de wok doen. Ongeveer 2 minuten roerbakken tot de kleur van het vlees verandert.
De paprika, champignons en bosuitjes erbij doen en 2 minuten roerbakken.
De shii-take, wolkenoren en bamboescheuten toevoegen. Met oestersaus en peper op smaak brengen. Op een hoog vuur 1 minuut roerbakken.
Het koude paddestoelwater en de maÔzena in een kom tot een gladde massa roeren en erbij gieten. Op een hoog vuur onder geregeld roeren verwarmen tot de saus indikt en de ingrediŽnten glazig zijn.

Serveersuggesties

De shii-take en de wolkenoren 25 minuten wellen in warm water en uit laten lekken. Het water zeven. De steeltjes verwijderen en daarna de paddestoelen in stukjes snijden. De harde bestanddelen van de wolkenoren met een schaar wegknippen. De paddestoelen in plakjes snijden. Serveer het gerecht met witte rijst.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit varkensvlees met paddestoelen recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven