Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Vleesballetjes in pittige mosterdsaus recept
Vleesballetjes in pittige mosterdsaus recept

Vleesballetjes in pittige mosterdsaus


Ingrediënten


Bereidingswijze


Bereiding vleesballetjes: Doe alle vlees (wat je maar hebt overgehouden deze week) in een schaal en pureer dit tot een smeu´ge massa. Doe het gepureerde vlees in een grote kom en voeg daar de 8 beschuiten door. Deze moet je twee bij twee tegen elkaar wrijvend vermalen. Blijf wel boven de kom! De tabasco, worcestersaus en donker bier er bij doen. Dan de grote ui die je eerst fijn hebt gesneden en de teentjes knoflook klein gesnipperd er bij. Ga nu eerst alles goed door elkaar kneden met je handen. Blijkt het te vochtig dan meer beschuit toevoegen. Steeds even de massa op stevigheid testen maar als het te droog is dan wat bier erbij. Zo nu de geplette peperkorrels: Plet dit in een vijzel en voeg het blikje tomatenpuree toe (dus niet het blikje maar alleen de inhoud) door de vleesmassa en kneed alles weer goed elkaar. Draai nu van deze massa mooie eenhapsballetjes. Zet ze maar even weg. Nu eerst de saus: Ga boter op vuur smelten en als het mooi geel vloeibaar is, voorzichtig de nog warme rundvleesbouillon er bij gieten. Blijf rustig roeren en doe dan het bier erbij en het flesje kookroom (blijven roeren) en dan even laten koken. Laat even rusten in de pan. Doe dan de bloem er bij en klop deze goed door de saus. Roer peper en zout door de mosterd zodat dit lekker smeuig wordt en voeg deze dan ook bij deze heerlijke saus. Daarna even rust geven op een erg zachte vlam. Doe de vleesballen er door en maak het gaar in deze saus door het een tijd mee te laten koken. Houd wel de saus goed in de gaten en laat het niet aanbranden. Geef er rijst en sla bij. Echt lekker!

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit vleesballetjes in pittige mosterdsaus recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven