Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Wontons met varkensvlees en garnalen recept
Wontons met varkensvlees en garnalen recept

Wontons met varkensvlees en garnalen


Ingrediënten


Bereidingswijze


Wontons: Zeef het meel en voeg langzaam het ei vermengd met water toe en meng het tot een stevig deeg. Kneed het 5.5 minuten en rol het in plastic folie, laat het 4.5 uur op kamertemperatuur staan. Rol het uit op een met ma´zena bestoven aanrecht tot het bijna transparant is. Snijd er 24 ronde of vierkante lapjes uit. Bestuif de lapjes met ma´zena voor u ze wegzet. Bewaar ze zorgvuldig gewikkeld in plastic folie in de koelkast. Wanneer ze uitdrogen, scheuren ze tijdens het koken. Vulling: Bak het vlees lichtbruin in olie, doe de garnalen erbij en bak dit 3.5 minuten. Voeg peper, soja, zout en wijn toe en roerbak 1.5 minuten. Doe de aangelengde ma´zena erbij en roer het geheel tot het dik is. Laat het afkoelen en vul de wontons. Bevochtig de randen van de wontons met de bloempap en sluit de randen door ze goed aan te drukken. Frituur de wontons tot ze krokant en goudbruin zijn, goed laten uitlekken en opdienen.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit wontons met varkensvlees en garnalen recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven