Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Zuurvlees recept
Zuurvlees recept

Zuurvlees


Ingrediënten


Bereidingswijze


Leg het vlees een nacht in een marinade van azijn, laurierbladen en kruidnagel en twee dikke uien. Haal het vlees uit de marinade, dep het droog en kruid het met peper en zout. Houdt de kruidnagels, laurierbladen en de uien even apart. De azijn kan weg. Braad het vlees van alle kanten mooi bruin en doe bij de laatste keer omdraaien de kruidnagels, laurierbladen en uien erbij. Laat het geheel even door braden. Haal het vlees even uit de braadketel en maak nu de jus: Doe een flinke scheut water erbij en een klein beetje azijn. Laat dit mengsel goed warm worden en voeg dan ongeveer driekwart pot Limburgse appelstroop(van 450 gram) erbij. Doe nu het vlees terug in de braadketel en laat dit ongeveer 1 tot 1 1/2 uur sudderen. Laat het geheel staan tot de volgende dag. Haal nu de ui, laurier en kruidnagel uit de saus en bindt de jus met aardappelmeel. Naar smaak: iets azijn of de rest stroop erbij doen. Het vlees vervolgens in schijven snijden en voor het opdienen alles opwarmen. Smakelijk eten!!

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit zuurvlees recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven