Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Bebek Goreng Lada Hitam (gefrituurde eend in pepersausje) recept
Bebek Goreng Lada Hitam (gefrituurde eend in pepersausje) recept

Bebek Goreng Lada Hitam (gefrituurde eend in pepersausje)


Ingrediënten


Bereidingswijze


Maak de djahé schoon en rasp deze fijn.
Maak de knoflook schoon en snij deze in dunne plakjes.
Wrijf in een vijzel de djahé en de knoflook, peper, zout en ketjap tot een homogene kruidenpasta.
Snij de eend in gelijke stukken en marineer de eend met de kruidenpasta.
Laat het geheel 24 uur marineren op een koele plaats maar niet in de koelkast.
Maak de halve ui schoon en snipper deze fijn.
Maak de knoflook schoon en rasp deze fijn.
Schil de djahé en rasp deze fijn.
Plet de peperkorrels.
Verhit de olie in een wok en frituur de eend mooi bruin.
Schep het uit de olie en laat het goed uitlekken op keukenpapier.
Neem de olie uit de wok en doe 4 eetlepels olie in de wok.
Fruit de ui, knoflook en de djahé aan tot het geheel gaat geuren.
Voeg de eend toe en schep het goed door.
Voeg dan de oestersaus, ketjap, peper, zout en suiker toe en roer totdat de eend met de saus is bedekt.
Voeg het water toe en stoof de eend gaar.
En de laat de saus indikken.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit bebek goreng lada hitam (gefrituurde eend in pepersausje) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Lees de column van Hilde Iedereen groen
    Iedereen groen

    Lees verder Meer columns
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven