Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Brabantse Hazenpeper


Ingrediënten


10

Bereidingswijze


Koopt u de haas heel in, dan zult u de rug ervan in zijn geheel braden ("zo rood als de gast het wenst"): 1 rug voor 2-3 personen. De bouten stooft u, in een bruine saus: 1 per persoon. De voorpoten, plus al het overige dat nog enig aanzien heeft - ook het hart en de lever en voor degene die hersenen wil, ook de kop - stooft u gaar tot een hazenpeper. Bak of braad de stukken haas goed bruin in het vet, vrijgekomen bij het "uitbakken" van de dobbelsteentjes rookspek (in een pan met dikke bodem). Bestrooi ze met de bloem en de gehakte uien en "bruineer" ook deze. Giet het bier erbij, vermeng alles goed en breng het aan de kook. Voeg dan de laurier, geplette knoflook, tijm, uitgebakken spek, bruine suiker, zout, peper uit de molen en de zilveruitjes toe en laat het vlees in 40 minuten stoven, tot het van het bot loslaat. Controleer tenslotte de saus op de juiste dikte (= slap af, of bind bij). Maak aardappelpuree; doe deze in een ovenvaste schotel, bestrooi met broodkruimels, besprenkel met gesmolten boter en laat het geheel in de oven van 200 graden C een korstje krijgen.

Allergenen Informatie

Voor dit brabantse hazenpeper recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven