Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Eendenborst met bramen recept
Eendenborst met bramen recept

Eendenborst met bramen


Ingrediënten


Bereidingswijze


Eendenborstfilets op kamertemperatuur laten komen. Oven voorverwarmen op 175 ºC of gasovenstand 3. Eendenborstfilets aan velkant met mesje insnijden en bestrooien met zout en peper. In koekenpan eendenborstfilets met velkant in pan leggen en ca. 4 minuten bakken. Keren en andere kant ca. 3 minuten bakken. Eendenborstfilets in lage ovenschaal leggen en in oven nog ca. 8 minuten van binnen rosé laten worden. Intussen sjalotje pellen en snipperen. Bramen afgieten en vocht opvangen. Van bakvet 5 eetlepels achterhouden, rest weggooien. In pan bakvet opnieuw verhitten en sjalotje ca. 2 minuten zachtjes fruiten. Sherry, wildfond, tijm, helft van bramen en 2 eetlepels bramenvocht toevoegen en op matig hoog vuur tot saus laten inkoken. Twee borden voorverwarmen. Saus boven steelpan door zeef wrijven en opnieuw zachtjes verwarmen. Rest van boter in klontjes snijden en één voor één door saus kloppen. Op smaak brengen met zout en peper. Eendenborstfilets schuin in dunne plakjes snijden en in waaier op warme borden leggen. Saus erover schenken. Garneren met rest van bramen. Serveren met röstikoekjes en spruitjes.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit eendenborst met bramen recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven