Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Eendenborstfilet gevuld met kerrierijst recept
Eendenborstfilet gevuld met kerrierijst recept

Eendenborstfilet gevuld met kerrierijst


Ingrediënten


Bereidingswijze


Maak de lente uitjes schoon en snipper deze fijn.
Schil de mango en snijd deze in blokjes.
Maak de citroengras schoon en hak deze in stukjes.
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
De oven voorverwarmen op 200░C
Spoel de eend onder koud water af van binnen en buiten en droog met keukenpapier.
Wrijf van binnen en buiten in met zout en peper.
Verhit de olie in een koekenpan en bak de uien tot ze zacht en doorschijnend zijn.
Voeg de mangochutney, kokosnoot, kerrie, cayennepeper en citroengras toe. Bak een extra 1.5 minuten. Voeg de gekookte rijst toe.
Schep het geheel goed door.
Vul de eend losjes met de vulling en naai de opening dicht met touw.
Bind de pootjes en vleugels vast aan het lijf.
Leg met de borstzijde naar boven in een braadslede en braad op het laagste oven rek gedurende 1 uur en 45 minuten.
Prik van tijd tot tijd op verschillende plaatsen in de eend om het vet eruit te laten lopen.
Blus de bruine stukjes regelmatig met wijn.
Wanneer de eend gaar is en de huid krokant is, leg je hem op een serveerschaal, dek je hem af met folie en laat je hem rusten.
Maak het vet los met water en giet door een zeef.
Schep het vet eraf. Als de saus te vloeibaar is, meng je een beetje ma´zena met koud water tot het glad is en voeg je dit toe aan de saus.
Breng aan de kook terwijl je voortdurend roert tot de saus dikker wordt. Breng op smaak met zout en peper.
Haal het touw uit de eend en snijd de eend in het midden door om de vulling te verwijderen.
Snijd de eend en serveer met de saus.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit eendenborstfilet gevuld met kerrierijst recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven