Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Fazant gevuld met tapenade recept
Fazant gevuld met tapenade recept

Fazant gevuld met tapenade


Ingrediënten


Bereidingswijze


Til het rug vel van de fazanten op, bedek ze onderhuids met de tapenade en bestrooi ze van binnen en van buiten met zout en peper.
Verwarm de oven voor op 180C.
Verhit de boter in de ovenvaste braadpan en schroei de fazanten hierin in 10 minuten rondom dicht.
Zet de pan zonder deksel in het midden van de oven en braad de fazanten in 20 minuten gaar.
Schenk er tussentijds enkele malen braadjus over.
Neem de fazanten uit de pan en schenk het braadvet eruit.

Voor de saus:
Maak de sjalot schoon en snijd deze in ringetjes.
Bak de sjalot 5 minuten zachtjes in het achtergebleven bakvet.
Schenk de wijn erbij en laat tot de helft inkoken.
Voeg de fond toe en laat weer even inkoken.
Schenk de slagroom erbij en laat de saus tot de gewenste dikte indampen.
Breng op smaak met zout en peper.
Serveer de fazanten op een grote voorverwarmde schaal en geef de saus er apart bij.
Lekker met aardappel-foelieschotel uit de oven.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit fazant gevuld met tapenade recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven