Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Fazant met gebakken appel recept
Fazant met gebakken appel recept

Fazant met gebakken appel


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verwarm de oven voor op 180 graden C. Spoel de fazanten en dep ze droog. Bestrooi ze met zout. Snijd de rode uien in plakjes. Verdeel de uien met takjes tijm en knoflook over de borstholte van de fazanten. Verhit de olijfolie met boter in een koekenpan en bak de fazanten rondom bruin. Neem ze uit de pan en leg ze in een braadslee. Snijd de appelen in plakjes. Snijd de knolselderij in reepjes. Bak de appelplakjes met knolselderij in het achter gebleven bakvet en blus het met de witte wijn. Voeg de wildfond met tijm toe en haat het geheel op laag vuur 10 minuten pruttelen. Neem de appel met selderij uit de pan en schenk de saus bij de fazanten in de braadslee. Dek het geheel af met alu-folie en braad de fazanten in het midden van de oven in 30 minuten gaar. Verwijder de folie en keer de fazanten. Voeg de appel met selderij toe en laat het nog in 10 minuten bruin roosteren. Verdeel de fazanten over 4 borden en garneer met het appel-selderijmengsel. Schep de saus over het vlees.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit fazant met gebakken appel recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven