Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Fazant met morieljes recept
Fazant met morieljes recept

Fazant met morieljes


Ingrediënten


Bereidingswijze


Schil de peren en verwijder het klokhuis.
Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd deze in stukken.
Was de citroen en rasp het geel van de schil fijn.
Borstel de morieljes schoon.
Een dag van te voren de rode kool schoonmaken en in dunne repen snijden.
De kool in een kwart van de wijn, een half kaneelstokje, laurier, kruidnagels en twee eetlepels bruine basterdsuiker marineren.
De geschilde peertjes in de rest van de wijn met de rest van de kaneel en de rest van de basterdsuiker gaar stoven.
De suiker met de citroenschil en een deciliter water aan de kook brengen.
De appelpartjes een halve minuut in het suikerwater pocheren.
De morieljes in de madeira weken.
De dag zelf de fazantenborstjes aan beide kanten dichtschroeien in hete boter.
Het vlees uit de pan nemen.
Het resterende bakvet uit de pan schenken.
Het weekvocht van de morieljes afgieten, zeven en in de pan schenken.
De aanbaksels met een vork losmaken en het vocht tot een derde in laten koken.
De fond en gesneden morieljes bij de ingekookte Madeira voegen en het vocht nu tot de helft in laten koken.
Nu de room toevoegen en het vocht opnieuw tot de helft in laten koken.
Deze saus op smaak brengen met peper en zout.
De rode kool in het vocht op een laag vuur, met het deksel op de pan gaar koken.
De spruitjes beetgaar koken.
De fazantenborstjes in de op 200C voorverwarmde oven vijf minuten bakken.
De saus weer verwarmen en er een klontje koude boter door kloppen.
De groenten, peertjes en appelpartjes over vier warmde borden verdelen.
De fazantenborstjes in dunne plakken snijden en in een waaier tegen de groenten aan leggen.
De saus rond het vlees scheppen.
Lekker met gebakken aardappelen.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit fazant met morieljes recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven