Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Fazant met wijnzuurkool recept
Fazant met wijnzuurkool recept

Fazant met wijnzuurkool


Ingrediënten


Bereidingswijze


Bestrooi de fazant met zout en peper.
Verhit de boter in de braadpan en bak de fazant rondom aan.
Neem de vogel uit de pan.
Leg de zuurkool in het bakvet, leg de gember, de jeneverbessen en het laurierblaadje erbij en meng goed door elkaar met 2 vorken.
Schenk de wijn erop, leg de fazant met de borst omlaag op de zuurkool en sluit de pan.
Laat de fazant afgedekt in ca. 1 uur gaar stoven. Keer de fazant halverwege.
Leg de gare fazant op een warme schaal en gooi het laurierblaadje weg.
Schep de zuurkool met een schuimspaan uit de pan.
Druk het vocht er zoveel mogelijk uit met de achterkant van een lepel.
Leg de zuurkool om de fazant.
Roer de slagroom door het stoofvocht en bind de saus heel licht met allesbinder.
Lekker met gekookte aardappelen.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit fazant met wijnzuurkool recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven