Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Gebraad van hert met morieljes recept
Gebraad van hert met morieljes recept

Gebraad van hert met morieljes


Ingrediënten


Bereidingswijze


Marineer het vlees van de dag ervoor in een klassieke rode wijnmarinade Voor de deegbakjes neem je 0,5 blad brickdeeg per persoon en snijd dat in 4 taartstukken Kwast elk stuk goed in met boter en leg in beboterd vuurvast potje. Lijm de stukken aaneen met eierdooier. Laat ongeveer 10 min bakken in oven van 150 ░C. Maak knolselderpuree zoals gewoonlijk. Kook en stoof de spruitjes op met wat gerookt spek. Laat de morieljes weken in warm water en laat dan even meestoven met het vlees. Snijd het rugstuk in aparte biefstukjes en laat aanbakken in de braadpan. Leg dan in de oven en laat nog een 8-tal minuten nagaren in wat van de marinade tot ze rosÚ gebakken zijn. Leg de morieljes hier ook bij zodat die mals worden. Saus: Laat de fonds inkoken, voeg er wat port bij en laat verder inkoken. Voeg er dan het braadvocht van het vlees bij en laat weer wat inkoken. Werk af met een paar klontjes goede boter (saus enkel nog dooreen schudden, niet meer roeren!) Vul de deegbakjes met de knolselderpuree, schik er wat morieljes langs, wat spruitjes en een paar geglaceerde kastanjes.

Serveersuggesties

Je kan gerust ook andere garnituren gebruiken.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit gebraad van hert met morieljes recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven