Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Hazenpeper recept
Hazenpeper recept

Hazenpeper


Ingrediënten


Bereidingswijze


Bestrooi het vlees met zout en peper.
Verwarm 100 gram boter in een ruime braadpan en bak hierin de hazenbouten rondom lichtbruin.
Bestuif de bouten met bloem. Voeg het spek en tomatenpuree toe, bak even en giet de wijn erbij.
Schep de ui, wortel en de laurierblaadjes waarin de kruidnagels gestoken zijn erdoor.
Stoof zachtjes 1,5 uur met deksel op de pan.
Schep de hazenbouten uit de pan, haal het vlees van het bot en verwijder de laurierblaadjes en kruidnagels.
Doe het vlees terug in de pan met de kastanjechampignons, ontbijtkoek en stroop.
Stoof nog zachtjes 25 minuten.
Verwarm de oven voor op 220C. Bestrooi de hazenpeper met de peterselie en schep deze in de pannetjes.
Rol de sneetjes brood met een deegroller iets uit en bestrijk de bovenkant met boter.
Leg over elk pannetje of schaaltje een sneetje brood met de beboterde kant boven.
Plak de randen met wat ei vast om het schaaltje.
Zet de potjes hazenpeper in het midden van de oven tot het brood lichtbruin is.

Serveersuggesties

Lekker met aardappelpuree en stoofpeertjes.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit hazenpeper recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven