Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Hazenpeper recept
Hazenpeper recept

Hazenpeper


Ingrediënten


1

Bereidingswijze


Zet de haas 1 nacht voor je hem gaat klaar maken in de azijn. Verdeel het vlees in stukken, snipper de uien. Smelt boter in een braadpan met een scheutje olie, bak het (drooggedepte) in stukken verdeelde en met peper en zout gekruide vlees, mooi rondom bruin en haal het uit de pan. Bak nu de uien glazig en voeg de wijn (niet teveel ineens), je kunt altijd nog toevoegen toe. Als het geheel weer kookt, voeg je het vlees, de laurierblaadjes, jeneverbessen en wat peperkorrels toe en laat het sudderen totdat het vlees van de botten valt. Af en toe kijken en wat warme wijn toevoegen. Haal het vlees (en de laurierblaadjes, jeneverbessen en peperkorrels eruit). Ontdoe het vlees van de botten. Doe nu alles terug in het hete vocht, voeg de in blokjes gesneden appels toe en sudder nog ongeveer 15 minuten. Verkruimel op het laatst een paar plakken peperkoek boven het geheel(om te binden) en warm alles nog een tijdje goed door. Proef even en voeg, indien nodig, naar smaak nog zout en peper toe.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit hazenpeper recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven