Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Hazenpeper met geconfijte sjalotjes en knoflook recept
Hazenpeper met geconfijte sjalotjes en knoflook recept

Hazenpeper met geconfijte sjalotjes en knoflook


Ingrediënten


Bereidingswijze


Schil de wortel en snijd ze in plakjes. Pel de ui en snijd ze in ringen. Verhit het ganzenvet in een pan en braad het vlees hierin aan. Neem het vlees uit de pan en bak in hetzelfde braadvocht nu de wortel en de ui. Strooi de bloem erover en roer de klontjes eruit. Laat hem bruin verkleuren, zet het vuur lager en voeg onder voortdurend roeren de azijn toe en de rode wijn. Zorg dat er steeds een mooi glad papje ontstaat. Voeg de kruiden en het zout toe. Laat de vloeistof tot de helft inkoken. Leg het hazenvlees terug in de pan en voeg de wildfond toe. Het vlees moet helemaal onder staan. Laat het vlees met het deksel op de pan op een laag vuurtje in ca. 1 uur gaar sudderen. Roer af en toe door om aanbakken te voorkomen. Controleer het vlees regelmatig op gaarheid. Laat het niet te gaar worden, anders valt het in vezels uit elkaar. Bij een wat ouder dier kan de stooftijd oplopen tot 2 ŗ 3 uur! Pel de sjalotjes en snijd ze doormidden. Smelt 20 gram boter in een brede koekenpan en laat hem klaren. Leg hierin de sjalotjes naast elkaar. Laat ze met de deksel op de pan langzaam zacht worden; ze worden vanzelf lichtbruin. Pel de knoflookteentjes, snijd ze doormidden en verwijder het bittere, groene gedeelte. Doe ze in een klein pannetje met een beetje koud water en breng aan de kook. Giet ze meteen af. Voeg 20 gram boter toe en de basterdsuiker. Laat hierin de knoflook langzaam beetgaar en bruin worden. Schil de plakken appel en verwijder het klokhuis. Verhit 20 gram boter in een pan en bak de appelschijven aan beide zijden lichtbruin. Leg ze op een schaaltje en houdt ze tot het opdienen warm in de oven op 90˚C. Neem het vlees uit de saus met een schuimspaan. Zeef de saus en kook ze zonodig nog wat in. Breng op smaak met ev. nog wat zout en peper. Voeg de bessengelei toe en roer goed door. Doe een beetje saus bij het vlees en verwarm het nog even. Zorg dat de rest van de ingrediŽnten ook goed warm zijn. Schep het vlees in het midden van 4 voorverwarmde borden. Lepel een klein beetje saus erover en leg de appelschijven erop. Vul de holtes in de appelschijven met de opgewarmde vossenbessencompote. Leg de sjalotjes en de knoflookteentjes om en om rond het vlees. Lepel de saus er omheen.

Allergenen Informatie

Voor dit hazenpeper met geconfijte sjalotjes en knoflook recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven