Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Hazenrug met een port vijgensaus recept
Hazenrug met een port vijgensaus recept

Hazenrug met een port vijgensaus


Ingrediënten


Bereidingswijze


De gedroogde vijgen in de port laten weken. De hazenrugfilets snel dicht schroeien in verhitte boter (ca. 30 sec.), uit de pan halen en af laten koelen. Sjalotten fijn snipperen en aanfruiten in boter, afblussen met wijnazijn. Toevoegen de port met geweekte vijgen en hazenbouillon. Het geheel iets inkoken. De couverture toevoegen en oplossen. De saus in de blender fijn roeren en daarna zeven. De saus eventueel licht binden met de rouxkorrels. Dan afmonteren met de koude boter blokjes. Snijd de verse vijgen vanuit de steel in 4 stukken en laat deze kort meetrekken in de saus. Voor doorgifte de hazenrugfilets in een hete oven kort warm laten worden. Presentatie: Snijd de filets schuin in plakken van ca. 2,5 cm dik en waaier deze onder op het bord. Nappeer de saus over de filet.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit hazenrug met een port vijgensaus recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven