Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Hazenrugfilet in bladerdeeg met rode kool recept
Hazenrugfilet in bladerdeeg met rode kool recept

Hazenrugfilet in bladerdeeg met rode kool


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verwarm de oven voor op 200 C.
Snijd de rode kool in reepjes. Hak de uien en de gember fijn.
Schil de appels en snijd ze in blokjes.
Verhit 2 eetlepels olie in een ruime pan.
Stoof de uien en de rodekool aan.
Voeg de appels, het sinaasappelsap, de specerijen en de veenbessenjam toe.
Zet het deksel op de pan en laat de rode kool op laag vuur ten minste 1 uur garen.
Schep het geheel af en toe om.
Week de morieljes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd de korsten van het brood en week het in water.
Knijp het uit.
Splits de eieren.
Meng de eidooiers met het geweekte en uitgeknepen broodkruim tot een glad mengsel.
Kruid met peper en zout.
Klop de eiwitten stijf en roer dit door het broodkruimmengsel.
Hak de morieljes, de noten en de peterselie fijn en roer door het broodmengsel.
Schroei de hazenfilets in een pan met hete olie mooi dicht.
Kruid ze met peper en zout.
Snij 2 rechthoeken van het bladerdeeg.
Verdeel het broodmengsel over het deeg en leg op elk stuk 2 hazenrugfilets.
Rol op en duw aan.
Bak de rollen 20 minuten in de hete oven.
Breng de rode kool op smaak met peper, zout en wijnazijn.
Snijd de bladerdeegrollen in dikke plakken en serveer met de rode kool en eventueel wat extra morieljes.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit hazenrugfilet in bladerdeeg met rode kool recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven