Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Hazenrugfilet met pepersaus


Ingrediënten


Bereidingswijze


Neem de hazenrugfilets uit de vacuümverpakking (bewaar het bloed uit deze verpakking), en laat ze even liggen om te ademen. Fruit de gesneden ui glazig gezamenlijk met de uitgeknepen knoflook. Doe er de room culinair, het verkruimelde bouillonblokje, peperkorrels, vieux en het opgevangen bloed bij en laat het geheel onder een zacht vuurtje aan de kook komen. Verdun de saus met water beetje bij beetje. Bestrooi de hazenrugfilets ruim met peper en zeezout en bak deze in de koekenpan als biefstuk (medium). Leg ze in een braadslede nog 5 minuten in een op 180 °C voorverwarmde oven (reden: vlees moet even rusten). Neem de hazenrugfilets uit de braadslede en snijd deze in plakken van ± ½ à 1 cm. Leg dit op een bord en giet hier een schep pepersaus over. Garneer het e.e.a. met een takje peterselie en verse peperkorrels.

Serveersuggesties

Lekker met verse snijbonen en/of witlof met ham en kaas en gebakken krieltjes.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit hazenrugfilet met pepersaus recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven