Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Hertenkalffilet met amandelkorst recept
Hertenkalffilet met amandelkorst recept

Hertenkalffilet met amandelkorst


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verwarm de oven voor op 180 C.
Doe de couscous samen met het citroensap en de olijfolie in een grote kom.
Giet er 300 milliliter kokend, gezouten, water op.
Dek af met een bord en laat staan tot de couscous al het water heeft opgeslorpt.
Snijd met behulp van een dunschiller fijne aubergineslierten.
Grill ze aan beide kanten en snijd ze in kleinere stukjes.
Doe wat olijfolie bij de aubergines en breng op smaak met peper en zout.
Meng de aubergines met de gesneden munt door de couscous en breng op smaak met peper en zout.
Doe het paneermeel in een blender en voeg er de amandelen, de bladpeterselie en de boter aan toe.
Smeer het vlees in met mosterd en haal het vervolgens door de notenmengeling.
Bak het vlees in olijfolie tot het goudbruin is.
Leg de filets in een ovenschaal.
Laat het vlees in 8 tot 10 minuten gaar worden in de warme oven.
Serveer de plakjes hertenkalf met de couscous

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit hertenkalffilet met amandelkorst recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven