Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Konijn in pittige morsterdsaus recept
Konijn in pittige morsterdsaus recept

Konijn in pittige morsterdsaus


Ingrediënten


5

Bereidingswijze


Voorbereiding:
Maak de ui schoon en snipper deze fijn.
Maak de knoflook schoon en rasp deze fijn.
Wrijf de konijnenbouten in met peper en zout.
Rol de konijnenbouten door de bloem en schud het overtollige bloem eraf.
Verhit in een braadpan 3 eetlepels boter en de olijfolie
Bak de plakjes spek hierin uit en knapperig bruin.
Neem het spek uit de pan.
Bak de konijnenbouten in het vet dat in de braadpan achterblijft rondom bruin.
Voeg de ui en de knoflook aan het konijn toe en bak ze glazig.
Blus het geheel af met de cognac, de wijn en de bouillon.
Voeg de tijm, de laurierblaadjes en 1 takje peterselie toe en laat de konijnenbouten met het deksel op de pan 1 uur stoven tot de konijn gaar is.

Bereiding:
Laat ze afkoelen en zet ze tot het gebruik in de koelkast.
Verwarm de konijnenbouten zachtjes in het stoofvocht.
Verwarm intussen een ondiepe schaal voor.
Schep de konijnenbouten in de schaal en houd ze warm
Laat het bakvet door een zeef lopen om alle kruiden te verwijderen
Voeg de mosterd en de slagroom toe en laat het op hoog vuur in 5 minuten inkoken tot een dikke saus.
Verhit intussen in een koekenpan 2 eetlepels boter en bak de oesterzwammen daarin snel bruin.
Schenk de saus over de konijnenbouten en garneer de bouten met toefjes peterselie.
Schep de gebakken oesterzwammen langs de rand.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit konijn in pittige morsterdsaus recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Lees de column van Hilde Iedereen groen
    Iedereen groen

    Lees verder Meer columns
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven