Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Konijn met pruimen in kriekbier recept
Konijn met pruimen in kriekbier recept

Konijn met pruimen in kriekbier


Ingrediënten


Bereidingswijze


Wrijf de stukken konijn in met zout, peper en mosterd. Verhit de boter in een braadpan en bak de stukken konijn in gedeelten mooi bruin. Leg alle stukken konijn in de pan en strooi de bloem erover. Schenk de wildfond en het bier langs de rand van de pan bij het vlees. Verdeel de takjes tijm, laurierblaadjes, jeneverbessen en de pruimen tussen het vlees en breng het geheel op zacht vuur aan de kook. Stoof het konijn met het deksel schuin op de pan in 1,5 uur zachtjes gaar. Laat eventueel wat vocht verdampen tot de saus lichtgebonden is. Serveer met aardappelpuree of gebakken aardappelen en gesmoorde groene kool.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit konijn met pruimen in kriekbier recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven