Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Konijnenbout met sjalotjes recept
Konijnenbout met sjalotjes recept

Konijnenbout met sjalotjes


Ingrediënten


1

Bereidingswijze


Pel de uien en snipper ze. Wrijf de konijnenbouten in met zout. Pel de sjalotjes en halveer ze. Pel de knoflook. Verhit de olie in een braadpan en bak de uien 5 minuten. Pers de knoflook erboven uit. Voeg de kruidnagels en laurierblad toe. Bak het geheel nog eens 4 minuten en schep het uit de pan op een bord. Bak in het achter gebleven bakvet de konijnenbouten rondom bruin. Voeg het uimengsel, tomatenpuree en bouillon toe. Stoof het geheel met de deksel op de pan 30 minuten. Voeg de sjalotjes, port en 0,15 liter water toe. Stoof het gerecht met de deksel op de pan op laag vuur in 2,5 uur gaar. Schep de konijnenbouten op een schaal. Breng het stoofvocht aan de kook en breng het op smaak met zout. Schenk de jus over de bouten.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit konijnenbout met sjalotjes recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Konijnenbout met sjalotjes heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 1 recensie

  • Geweldig recept, erg lekker! Ik heb de tomatenpuree en de bouillon vervangen door een half pak gepureerde tomaten.
    Con gaf dit recept op 15 januari 2014 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven