Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Konijnenbout met tomaten-wijnsaus recept
Konijnenbout met tomaten-wijnsaus recept

Konijnenbout met tomaten-wijnsaus


Ingrediënten


Bereidingswijze


Pel de uien en snijd ze in partjes. Ontvel de tomaten en snijd ze in partjes. Pel de knoflook en hak ze fijn. Blancheer de olijven kort. Bestrooi de konijnenbouten met zout. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de bouten rondom bruin. Neem ze uit de pan en houd ze warm. Voeg al roerend de uien met knoflook toe aan het achter gebleven bakvet en fruit ze op laag vuur 10 minuten. Blus het geheel met de wijn en roer de aanbaksels los. Leg de bouten in de pan en voeg de tomaten toe. Laat het geheel afgedekt op laag vuur 40 minuten stoven. Voeg de olijven toe en laat het geheel nog 20 minuten zachtjes stoven. Neem de bouten uit de pan en houd ze warm. Kook het vocht tot een derde in en brang de saus op smaak met zout. Leg op 4 borden een konijnenbout en schep de saus erover.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit konijnenbout met tomaten-wijnsaus recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Konijnenbout met tomaten-wijnsaus heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 1 recensie

  • Hoi Lucy, Ik heb je recept meegenomen en ga deze zeker een keer maken. Wij zijn wel liefhebbers van konijn en de tijd van wild komt er weer aan wat eigenlijk het enige leuke is aan de winter. Groetjes... Lees reactie
    Meeuw405 gaf dit recept op 1 januari 2008 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven