Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Konijnenbouten met bier recept
Konijnenbouten met bier recept

Konijnenbouten met bier


Ingrediënten


Bereidingswijze


Wrijf de konijnenbouten in met een mengsel van de bloem, zout en peper.
Verwarm de boter in een pan en bak hierin de konijnenbouten rondom bruin.
Neem de bouten uit de pan en houd ze warm.
Fruit de kleingesneden uien in de bakboter en voeg de tijm en de laurier toe.
Leg daarop de konijnenbouten en giet het bier in de pan.
Sluit de pan en laat het geheel ongeveer 140 minuten sudderen.
Voeg dan de kleingesneden champignons toe en laat het vocht (zonder deksel) inkoken gedurende ongeveer 10 minuten.
Voeg de room al roerende toe en verwarm dit nog ongeveer 5 minuten.
Maak het geheel op smaak af met zout en peper.

Serveersuggesties

Serveer met gekookte broccoli, tutti frutti en gekookte krieltjes.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit konijnenbouten met bier recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Konijnenbouten met bier heeft een gemiddelde waardering gekregen van 7.5 / 10 in 4 recensies

  • 27-11-2017 smaakte prima 8 gegeten met rode kool met wilde rode bessen door de rode kool
    Willie gaf dit recept op 27 november 2017 4 uit 5 sterren
  • Gisteren dit recept uitgeprobeerd met Kasteelbier. We hebben heerlijk malse konijnenbouten gegeten en het was ook nog eens een super simpel recept. Voor herhaling vatbaar.
    Curd gaf dit recept op 23 november 2015 4 uit 5 sterren
  • @ Francie sorry er is een foutje ingeslopen tijdens het plaatsen van het recept het geheel moet 140 minuten sudderen op een laag vuurtje ik heb dit helaas niet eerder gezien hiervoor mijn excuses... Lees reactie
    Jaccor gaf dit recept op 29 december 2014 5 uit 5 sterren
  • Dit recept is helemaal mislukt. De gaartijd voor konijn van 40 minuten is veel te kort. Het vlees was bijna niet van het bot te krijgen. Ook het inkoken van de saus ging helemaal niet. Jammer van het ... Lees reactie
    Francie gaf dit recept op 25 december 2014 2 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven