Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Parelhoen met aubergine recept
Parelhoen met aubergine recept

Parelhoen met aubergine


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verdeel de parelhoen in stukken. Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de stukken parelhoen rondom bruin. Temper het vuur en braad het vlees nog 5 minuten. Neem de stukken vlees uit de pan en houd ze apart. Pel en snipper de sjalotjes. Voeg de helft van de sjalotjes toe aan het achter gebleven braadvet en smoor ze al roerend in een beetje water tot het water verdampt is. Voeg de witte wijn met 4 deciliter water al roerend toe aan de sjalotjes. Breng het geheel aan de kook en laat het op laag vuur 30 minuten zachtjes pruttelen. Voeg de rest van de sjalotjes toe aan het mengsel. Snijd de aubergine in dunne plakjes. Voeg de aubergine met bouillon toe aan het sjalottenmengsel. Leg de parelhoen in het mengsel. Laat het geheel afgedekt 20 minuten op laag vuur pruttelen. Breng het op smaak met zout en chilipoeder. Laat het geheel afgedekt nog eens 1 5 minuten pruttelen.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit parelhoen met aubergine recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven