Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Reefilet met pompoenpuree en gestoofde spruitjes recept
Reefilet met pompoenpuree en gestoofde spruitjes recept

Reefilet met pompoenpuree en gestoofde spruitjes


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verwarm de oven voor op 80 ░C.
Snij 400 gram pompoen in blokjes.
Snijd uit het overige pompoenvlees 8 sterren.
Spoel de spruitjes en maak de blaadjes los.
Kruid de reemedaillons met peper en zout en bak deze aan in hete olie.
Haal het vlees uit de pan.
Blus met de wildfond en laat inkoken tot de helft.
Kruid met peper en zout.
Zet de saus opzij.
Leg de sneden brood op het werkvlak en druk ze lichtjes plat met de hand.
Meng het gehakt met de room, de peterselie en de cognac.
Kruid met peper en zout.
Smeer er de sneetjes brood mee in en leg er een stukje ree bovenop.
Rol strak op.
Bak de rolletjes aan in de rest van de olie.
Leg ze met de naad naar beneden op de rooster in de oven.
Vang het braadvocht op in een bakblik.
Bak het vlees rosÚ (30 Ó 40 minuten).
Kook de aardappelen gaar.
Stoof de pompoenblokjes in ongeveer 20 minuten gaar in een pan met 1 eetlepel boter en 3 eetlepels water.
Giet de aardappelen af en stamp ze tot een fijne puree.
Voeg de warme melk en de rest van de boter toe.
Pureer de pompoen en vermeng met de aardappelen.
Kruid met zout en nootmuskaat.
Stoof de spruitjes met de pompoensterren aan in een klontje boter.
Voeg de bouillon toe en laat 5 minuten pruttelen.
Kruid met zout en nootmuskaat.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit reefilet met pompoenpuree en gestoofde spruitjes recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven