Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Reepeper met hete bliksem recept
Reepeper met hete bliksem recept

Reepeper met hete bliksem


Ingrediënten


Bereidingswijze


Snijd het vlees in mooie grote stukken. Breng het flink op smaak met peper, zout en 5 spices-poeder. Smelt 150 gram boter en laat die iets kleuren. Braad nu het vlees hierin mooi goudbruin. Blus het vlees af met de azijn en wijn en voeg vervolgens de warme bouillon toe. Laat het vlees 4 tot 5 uur zacht sudderen op een klein pitje met de deksel op de pan. Voeg de peperkoek en de zilveruitjes toe en laat even doorsudderen. Maak nu de hete bliksem: Schil de aardappels en snijd ze in gelijke delen. Kook de aardappels in voldoende water met wat zout gaar. Giet af en pureer de aardappels en maak er met de room en 25 gram boter een zachte puree van. Snijd de appel en peertjes in gelijke, kleine stukjes. Smoor ze gaar in wat 25 gram boter en voeg er 2 theelepels kaneel aan toe. Meng ze door de puree en breng het geheel op smaak met veel peper en zout. Server de reepeper met de hete bliksem.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit reepeper met hete bliksem recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven