Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Struisvogelrollades


Ingrediënten


Bereidingswijze


Maak de ui schoon en snijd ze in stukken van ongeveer 1 cm.
Spoel de appels, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in dobbelsteentjes.
Vermeng met citroensap.
Maak de spruitjes schoon en kook ze zo'n 12 minuten in kokend water met wat zout.
Spoel meteen onder ijskoud water.
Laat de spruiten uitlekken.
Leg de struisvogellapjes tussen twee vellen plasticfolie en sla ze gelijkmatig plat met een vleeshamer.
Bestrijk de vleeshapjes met mosterd en beleg een plakje ham.
Leg onderaan de snippers ui en bestrooi met de helft van de appelblokjes.
Rol ze op en bind vast met keukentouw.
Kruid met peper en zout.
Bak de rollades aan in olie.
Voeg de rest van de ui toe en stoof even mee.
Blus de pan met witte wijn.
Giet er de bouillon bij en laat op zacht vuur 10 minuten sudderen.
Haal het vlees uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.
Voeg de room en de rest van de appelblokjes toe aan de saus.
Laat verder sudderen tot de saus begint te binden.
Voeg de mierikswortel toe.
Breng op smaak met peper en zout.
Verwarm het vlees in de saus.
Halveer de spruitjes en stoof ze kort in wat boter.
Kruid met zout.
Halveer de vleesrolletjes en serveer ze met de saus en de spruitjes.

Allergenen Informatie

Voor dit struisvogelrollades recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven