Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Struisvogelsteak met pittige pepersaus recept
Struisvogelsteak met pittige pepersaus recept

Struisvogelsteak met pittige pepersaus


Ingrediënten


Bereidingswijze


Maak de knoflook schoon en rasp deze fijn.
Maak de ui schoon en snipper deze heel fijn.
Maak de champignons schoon en snij deze in kleine stukjes.
Meng de ingrediŽnten voor de marinade in een schaal en voeg een klein beetje water toe tot er een mooie dunne homogene massa ontstaat.
Rol de struisvogelsteak door de marinade en leg deze in de schaal.
Dek het geheel af met huishoudfolie en laat dit op een koele plaats 24 uur marineren.
Zet het geheel niet in de koelkast hierdoor trekt de marinade niet goed in het vlees.
verwarmde oven voor op 50 įC.
Verwarm een koekenpan met een dun laagje olijfolie en bak de gemarineerde steaks heel snel rondom bruin.
Zodat het vlees sappig is en rosť in het midden.
Zet de overgebleven marinade even apart.
Neem de struisvogelsteaks van het vuur en houd ze warm onder aluminium folie in de oven.
Bak in het bakvet de gesneden ui en de champignons tot deze bijna gaar zijn.
Blus het braadvet met de over gebleven marinade af.
Voeg het water toe.
Laat het sausje ongeveer 10 minuten sudderen.
Serveer er een pasta en een salade bij.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit struisvogelsteak met pittige pepersaus recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Lees de column van Hilde Nieuw jaar, nieuwe kansen
    Alle oliebollen zijn achter de kiezen en de laatste restjes kerstkalkoen zijn eindelijk ook verdwenen. In de prullenbak welteverstaan, want wie had bedacht dat we wel een kilo vlees per persoon zouden eten? Het is januari, en al vriest het dat het kraakt, we moeten aan de bak: in no time staat de zomer voor de deur en zijn de goede voornemens vergeten.

    Lees verder Meer columns
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven