Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Wild konijn van de jager recept
Wild konijn van de jager recept

Wild konijn van de jager


Ingrediënten


Bereidingswijze


Maak het konijn schoon en laat het 24 uur versterven. Snijd het konijn in stukken en wrijf deze in met zout en peper. Verhit 35 gram boter in een pan en bak de stukken konijn rondom bruin in ca. 10 minuten in een grote, ruime ketel. Maak in een andere ketel sucre brulé. Maak hiervoor de uien schoon en snijd ze klein. Fruit ze in de ketel tot ze gaar zijn. Voeg dan 3 volle eetlepels suiker toe. Zet het vuur hoog en blijf roeren totdat de suiker carameliseert. Je ziet de suiker dan bruin worden en moet dat proces ogenblikkelijk stoppen anders verbrandt de suiker en kun je hem weggooien. Het proces stoppen doe je door de ketel van het vuur te halen en meteen de marinade toe te voegen. De marinade bestaat uit 1/3 deel rode wijn, 1/3 deel azijn en 1/3 deel water. Voeg daar de kruiderij aan toe: de laurierbladeren, de kruidnagels, de gekneusde peperkorrels en de gekneusde jeneverbessen. Voeg tot slot de stroop en het bouillonblokje toe en breng het geheel aan de kook. Doe deze marinade bij de aangebraden konijndelen en laat ca. 1 à 1,5 uur rustig garen. Controleer regelmatig op gaarheid. Laat het vlees niet te gaar worden want dan valt het in vezels uiteen. Neem de konijndelen voorzichtig uit de pan als ze goed gaar zijn en houd ze warm in een afgedekte schaal met deksel: plaats ze eventueel even in de oven op 80°C. Bind de saus met aangemaakte maïzena en breng op smaak met eventueel nog wat zout, peper en een scheut rode port. Verdeel de stukken konijn over 4 voorverwarmde borden en giet er royaal de saus overheen.

Serveersuggesties

Serveer met rode kool en gekookte aardappelen. Geef er een glas stevige rode wijn bij.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit wild konijn van de jager recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven