Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Zuurkool uit de oven met kaas recept
Zuurkool uit de oven met kaas recept

Zuurkool uit de oven met kaas


Ingrediënten


Bereidingswijze


Schil de aardappelen voor 4 personen (hoeveelheid naar eigen keuze). Zet ze op, voeg er zout bij naar smaak en kook ze gaar. Warm intussen de zuurkool op. Doe de slagroom, spekjes of hamblokjes in de slagroom. Voeg daarbij de aromat naar smaak toe, voeg er een kwart geraspte kaas aan toe, zet dit even in de koeling tot de aardappelen gaar zijn. Vet de ovenschaal in. Giet de aardappelen en de zuurkool af, en maak de stamppot met wat melk aan. Een scheutje melk is genoeg. Voeg hierbij het mengsel van de slagroom toe en meng dit door elkaar. Doe dit in de ovenschaal. Strooi de rest van de geraspte kaas erover heen en zet het in de oven op 200 graden. Bak de speklappen naar uw smaak, en warm de bockworsten op. Als de kaas gesmolten is, niet goudbruin laten worden dat verpest de smaak, dan kunt u de ovenschaal uit de oven halen. Schep de stamppot op 4 borden. Leg op de stamppot de speklap en doe 2 bockworsten naast de stamppot op het bord. Als garnering kunt u ook nog wat peterselie doen.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit zuurkool uit de oven met kaas recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven