Hoofdkaas  (huijdvleisj)

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Pan
  • Zeef

Bereidingswijze

  1. Doe al het vlees en de levers in een grote pan.
  2. Voeg zoveel toe, dat het vlees geheel onder staat.
  3. Breng aan de kook.
  4. Snijd de en de in partjes en voeg toe.
  5. Voeg de , , , en toe.
  6. Deksel op de pan en laat alles in ca. 1 à 1,5 uur gaar sudderen.
  7. Neem het vlees uit de pan een laat het even afkoelen.
  8. Zeef de bouillon en bewaar hem.
  9. Verwijder botten en zwoerd en draai het vlees door de vleesmolen.
  10. Draai als laatste een snee brood zonder korst door de molen om de laatste restjes vlees eruit te duwen; zo is de molen makkelijker schoon te maken.
  11. Doe het vlees terug in de ketel en roer er zoveel bouillon doorheen, totdat een gladde brei ontstaat.
  12. Breng op smaak met en .
  13. Breng het geheel al roerend opnieuw aan de kook; leg de blaadjes een voor een in een kommetje met koud en laat ze ca. 5 min.
  14. weken.
  15. Haal ze uit het en knijp ze uit.
  16. Roer ze een voor een door de ragout, totdat ze geheel zijn opgelost.
  17. Draai het vuur uit en laat even afkoelen tot handwarm.
  18. Giet in vuurvaste kommen en laat op een koele plaats volledig afkoelen en opstijven. (ca. 24 uur).
  19. Indien er nog bouillon over is, deze op smaak brengen met een flinke scheut limoensap en wat en .
  20. Voeg toe volgens de gebruiksaanwijzing.
  21. Giet ook de bouillon in een vuurvaste kom en laat hem op een koele plaats volledig afkoelen en opstijven.
  22. Snijd dikke plakken van het huidvleisj en leg die op een plat bord.
  23. Geef er enkele blokjes van de gelei bij, als die er is.
  24. Maak een sausje van 3 delen bruine en 1 deel mosterd en overgiet er de plakken vlees mee.
  25. Eet hier roggebrood bij.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in azijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in azijn en gelatine
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • gelatine is niet geschikt voor een vis-intollerantie
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
23 kcal
1%138 kcal
Vetten
0 g.
0%0 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
2 g.
1%12 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Hoofdkaas  (huijdvleisj)