Hot Curry
- Herkomst Nederland
- Categorie Rijstgerechten
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van diedjojo
- Schrijf een review
Bereidingswijze
- Snijd de in kleine stukjes.
- Maak de , en de kleine in de (Braun) blitzhakker heel fijn.
- Maak een halve liter .
- Verhit de en bak fijne groenten tot de glazig worden (dat is heel snel!).
- Voeg nu de toe en bak ze lichtbruin.
- Snijd de in fijne reepjes en voeg ze toe.
- Strooi drie volle theelepels of kerrie en 1 volle theelepel over de groenten.
- Dit alles tot nu toe op matig tot hoog vuur.
- Voeg de bouillon toe en laat het prutje daarna 5 minuten zachtjes doorpruttelen.
- Schaaf daarna zoveel (santen) boven het prutje tot het na wat roeren begint te binden.
- Niet al teveel.
- De moet niet overheersen.
- Als het dan nog dun is, binden met aardappelmeel of maizena.
- Rijst erbij en eet smakelijk.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Pakistaanse curry met rijst41u5m
-
Recept
Curry koemelkvrij430m
-
Recept
Thaise curry430m
-
Recept
Kip curry in kruidensaus450m
-
Recept
Lam en groente curry440m
Variaties op Hot Curry
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Hot curry (vis) | 1 | Vis en schaaldieren |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in kippebouillon en olie
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in kippebouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in kippebouillon
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in kippebouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in kippebouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in kippebouillon en olie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 1070 kcal | 53% | 4280 kcal |
Vetten | 14 g. | 21% | 56 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 5 g. | 2% | 20 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |