Humkessoep
- Herkomst Nederland
- Categorie Soepen
- Bereiden
- Kookboek van nana
- Schrijf een review
Bereidingswijze
- Bereidingswijze
Maak bouillon door de verse 1 uur in 2 ½ liter
op een laag vuur te laten trekken.
Maak de schoon en snijd ze in kleine stukjes (het woord humkes staat voor kleine stukjes) doe met de hetzelfde en snijd ze in smalle schuine repen.
Schil de en snijd ze in blokjes.
Maak de prei schoon en snijd deze in ringen.
Schil de of maak de bleekselderij schoon en snijd deze in blokjes of reepjes.
Haal de uit het .
Doe de , , prei en selderij bij de bouillon en breng aan de kook. - Laat alles op een laag vuur 30 min.
- zachtjes koken.
Voeg dan de witte , de in plakjes gesneden en de gewassen en fijngehakte peterselie en toe.
Breng de soep op smaak met en versgemalen peper.
Variaties op Humkessoep
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Twentse Humkessoep | 1 | Maaltijdsoepen |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in worst
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in worst
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in worst
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in worst
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- knolselderij en bladselderij is niet geschikt voor een selderij-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in worst
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per personen | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 390 kcal | 19% | 2340 kcal |
Vetten | 18 g. | 26% | 108 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 30 g. | 11% | 180 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |