Hutspot
- Herkomst Nederland
- Categorie Stamppotten
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Hutspot recepten
- Bereiden
- Kookboek van stokpopje1
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Pan
Bereidingswijze
- Schil de en .
- Snijd de in de lengte in dunne repen van ongeveer 3 cm lang en 1/2 cm dik.
- Doe de , de wortels en de in een grote pan met ruim water en voeg het bouillonblokje toe.
- Breng aan de kook en laat het in 15-20 minuten gaar worden.
- Zodra de aardappelen gaar zijn, giet je deze af.
- Haal er voor die tijd een kopje kookvocht uit.
- Laat de hutspot goed uitlekken anders wordt het erg zacht en soppig.
- Doe de hutspot weer terug in de pan.
- Voeg daarna de boter toe, en stamp de hutspot fijn zodat het een geheel wordt.
- Proef de hutspot.
- Voeg, als de massa te stug is, een beetje kookvocht toe.
- Naar smaak en/of toevoegen.
- Heb je er bij of bakbacon, voeg deze dan met wat bakvet toe.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Hutspot met klapstuk42u25m
-
Recept
Hutspot met knolselderij435m
-
Recept
Indische hutspot met tartaar435m
-
Recept
Indische Hutspot41u30m
Variaties op Hutspot
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Hutspot | 4 | Stamppotten |
Hutspot anders | 2 | Stamppotten |
Hutspot met klapstuk | 2 | Stamppotten |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in spekjes
- room is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- room is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 152 kcal | 7% | 608 kcal |
Vetten | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 17 g. | 6% | 68 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |