IJs met zoete warme wijnsaus
- Herkomst Nederland
- Categorie Nagerechten
- Bereiden
- Kookboek van antina
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Pan
Bereidingswijze
- Voorbereiden:
- goed wassen en ongeveer een kwart van de schil raspen.
- De helft van de uitpersen.
- De splitsen en de dooiers in een steelpan doen (eiwitten worden niet gebruikt).
- In de steelpan de , citroenrasp, 1 eetlepel citroensap en de witte toevoegen.
- Dit alles al roerend au-bain-marie verwarmen.
- Het water uit de onderste pan mag niet bij het mengsel komen.
- Blijven roeren tot een gebonden saus, dan eventueel de erdoor roeren.
- Dit kan allemaal een dag van te voren gedaan worden.
- Voor de garnering de sinasappel pellen, witte velletjes verwijderen en in partjes verdelen.
- De wassen en de kroontjes verwijderen.
- De ananas in 4 stukken verdelen. Bereiden:
- Zonodig op een laag vuur al roerend de wijnsaus verwarmen, niet laten koken.
- De warme saus over 4 diepe bordjes schenken.
- Daar het ijs over verdelen en dit garneren met het fruit.
- Direct opdienen.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in wijn
- suiker, aardbeien, ananas past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- wijn kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- roomijs is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en wijn
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 122 kcal | 6% | 488 kcal |
Vetten | 6 g. | 8% | 24 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 6 g. | 2% | 24 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |