IJstaart Chocolate &Friends
- Herkomst Nederland
- Categorie Nagerechten
- Bereiden
- Kookboek van paulineotte
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Mixer
- Spatel
- Oven
- Vuurvaste schaal
Bereidingswijze
- Bekleed de binnenkant van een ronde schaal met plastic folie.
- Snijd de cake in dunne plakken en bekleed de schaal hiermee.
- Bewaar een paar plakken om het ijs af te dekken Besprenkel de bodum met de helft van de .
- Hak de 's en de chocolade fijn.
- Snijd de in kleine stukjes,snijd het ijs in grote stukken,en vul de schaal met ijs,de 's,chocolade, en kokos.
- Dek het ijs af met plakken cake en besprenkel de bovenkant met de overgebleven , zet tot gebruik weg in de vriezer.
- Kook in een steelpan het met de op een matig vuur tot een siroop van 121 graden Klop de stijf,giet de hete suikersiroop erbij,langzaam en klop daarna nog 15 minuten met de mixer,Haal de ijstaart uit de schaal en verwijder de folie.
- Leg de ijstaart onderste bovenop een vuurvaste schaal,bedek de ijstaart met de met een spatel en zet de ijstaart 5 minuten ineen voorverwarmde oven van 230 graden.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- pure chocolade kan sporen bevatten van pinda en Allergie in pinda
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in pure chocolade
- suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- pure chocolade kan sporen bevatten van ei en Allergie in eiwitten
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in pure chocolade
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van noten kunnen voorkomen in pure chocolade
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van lactose kunnen voorkomen in pure chocolade
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- Sporen van soja kunnen voorkomen in pure chocolade
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 196 kcal | 9% | 784 kcal |
Vetten | 3 g. | 4% | 12 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 5 g. | 1% | 20 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 30 g. | 33% | 120 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |