Ijstaart

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Koekenpan

Bereidingswijze

  1. Laat het ijs in de koelkast iets zachter worden.
  2. Bekleed de vorm met huishoudfolie.
  3. Verdeel de helt van de lange over de bodem van de vorm.
  4. Druppel er de helft van het sap over.
  5. Verdeel de helft van het ijs erover en strijk het glad.
  6. Leg er de rest van de lange op en druppel er de rest van het sap over.
  7. Schep de rest van het ijs erop en laat het ijs in 1-2 uur bevriezen.
  8. Rooster intussen de in een droge koekenpan lichtbruin en laat ze afkoelen.
  9. Keer de vorm op een mooie schaal, verwijder het folie en lepel de saus erover.
  10. Bestrooi de taart met de .
25
25
25

Ook lekker om te maken

Variaties op Ijstaart

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Ijstaart
VariatieAantalGang
IJstaart6Taart en gebak
Chocoladeijstaart met noten voor buffet1Nagerechten
Advocaatijstaart1Nagerechten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in vanilleroomijs
  • vanilleroomijs is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • amandelen is niet geschikt voor een noten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • vanilleroomijs is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Ijstaart heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Ik ga hem maken voor de kerst ben benieuwd.
23 december 2011

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
82 kcal
4%328 kcal
Vetten
6 g.
9%24 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
1 g.
0%4 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Ijstaart