IJstompouche met advokaatijs en chocoladesaus
- Herkomst Nederland
- Categorie Nagerechten
- Bereiden
- Kookboek van lekker_koken
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Bakplaat
- Pan
- Oven
- Bakpapier
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden C.
- Kook in een pannetje een suikersiroop van de met het .
- Laat het afkoelen.
- Doe de chocolade in een kom en laat het boven een pan met rustig smelten.
- Ontdooi intussen het deeg.
- Halveer de plakjes en prik er gaatjes in met de vork.
- Bestrijk elk stukje met suikersiroop en bestrooi met het amandelschaafsel.
- Bak het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat in 15 minuten gaar en goudbruin.
- Laat de plakjes afkoelen.
- Schenk over de velletjes (in strepen) de chocoladesaus.
- Snijd het ijs in plakken.
- Leg op elk bord een plak deeg en leg daarop een plak ijs of twee bolletjes ijs.
- Dek het af met een tweede plak .
- Garneer het geheel met wat chocoladesaus en wat geroosterde .
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in pure chocolade
- pure chocolade kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bladerdeeg
- suiker en poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in pure chocolade
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in bladerdeeg en pure chocolade
- Geen overeenkomsten gevonden.
- pure chocolade kan sporen bevatten van noten en Allergie in amandelen
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van lactose kunnen voorkomen in bladerdeeg en pure chocolade
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en poedersuiker
- Sporen van soja kunnen voorkomen in pure chocolade
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 110 kcal | 5% | 440 kcal |
Vetten | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 25 g. | 27% | 100 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |