Ikan Abon Tongkol (droog gebakken tonijn)
- Herkomst Indonesie
- Categorie Vis en schaaldieren
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van jaccor
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Vijzel
- Wok
- Koekenpan
- Rasp
Bereidingswijze
- Snij de nerf uit de en snijd ze daarna heel klein.
Kneus de serehstengels met de achterzijde van een mes.
Maak de sjalotjes schoon en snipper deze fijn.
Maak de knoflook schoon en rasp deze fijn.
Maak de rawits schoon en snij deze in kleine stukjes.
Schil de en en rasp deze fijn.
Rooster de in een droge koekenpan.
Wrijf de ingrediënten van de boemboe fijn in een vijzel tot er een homogene kruidenpasta ontstaat.
Stoom de gaar en rafel het met twee vorken uit elkaar.
Een klein beetje olie in de wok en fruit de kruidenpasta aan tot deze licht begint te geuren.
Voeg de sereh en de toe en schep het goed door.
Voeg dan de en de erbij en laat het stoven tot het gerecht droog is.
Het geheel regelmatig goed doorscheppen om verbranding te voorkomen.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Abon Ikan Gabus (droog gekookte gekruide forel)41u20m
-
Recept
Gulai Kepala Ikan (Vissenkoppen in een pittige kokossaus)445m
-
Recept
Abon Ikan (droog gekookte gekruide tonijn)41u30m
-
Recept
Abon ikan suwir (droog gekookte tonijn)445m
-
Recept
Balado ikan tenggiri (zeer hete makreel)450m
-
Recept
Ikan Bumbu lekkerbekjes420m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- tonijn is niet geschikt voor een vis-intollerantie
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per personen | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 200 kcal | 10% | 800 kcal |
Vetten | 1 g. | 2% | 4 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 2 g. | 0% | 8 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |