Ikan atjar kering (zoetzure makreel)
- Herkomst Indonesie
- Categorie Bijgerechten
- Bereiden
- Kookboek van jaccor
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Vijzel
- Wok
- Pan
- Keukenpapier
Bereidingswijze
- Maak de schoon en sipper deze fijn.
Maak de schoon en pers deze fijn.
Maak de fijn in de vijzel.
Was de makrelen en dep ze droog.
Verhit de in een wok en bak de makrelen rondom bruin.
Neem de uit de wok en laat deze op keukenpapier uitlekken.
Haal de uit de pan waar de vis in is gebakken, doe 1 eetlepel van deze terug in de pan.
Fruit de , , en de er in aan tot deze glazig zien.
Voeg de , de gula djawa, de en een klein scheutje water toe.
Leg de makrelen in het kruidenmengsel en laat het geheel gaar stoven.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Sajoer ikan nenek (gekruide makreel)435m
-
Recept
Atjar kuning (zoet zure komkommer en sjalotjes)445m
-
Recept
Atjar Telor (ei op zuur)430m
-
Recept
Atjar campur (koude groente op zoet/zuur)440m
-
Recept
Sambal ikan kering (sambal van droge, zoute vis)445m
-
Recept
Dasar Untuk Ikan (Basis kruidenpasta voor visgerechten)415m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in azijn
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in azijn
- Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
- makreel is niet geschikt voor een vis-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 798 kcal | 39% | 3192 kcal |
Vetten | 51 g. | 72% | 204 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 6 g. | 2% | 24 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |