Maak de en schoon en snij deze fijn.
Breng het aan de kook.
Maak de schoon en maal het vlees met de in de keukenmachine.
Voeg het sagomeel toe en meng dit goed door het vismengsel.
Roer de bawang goreng, en peper(0.5 theelepels)(1 theelepel) door het vismengsel.
Vorm balletjes van het gehakt en kook ze in het water(1 liter) gaar.
Laat ze in ijswater 10 min.
afkoelen en daarna goed uitlekken.
Snij de knoflook in plakjes en fruit die in wat olie tot de geuren vrijkomen.
Voeg de kippenbouillon(20.5 deciliter) toe, breng het aan de kook en doe de visballetjes er bij.
Bestrooi het geheel met selderie(1 bosje) en lente-ui(1 stuk) en serveer met bijv.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Sporen van pinda kunnen voorkomen in sambal, bouillon, kippenbouillon
Gluten
Sporen van gluten kunnen voorkomen in sambal, bouillon, kippenbouillon
Suiker
Geen overeenkomsten gevonden.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
Sporen van ei kunnen voorkomen in bouillon en kippenbouillon
Koemelk
Sporen van koemelk kunnen voorkomen in bouillon en kippenbouillon
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
Sporen van noten kunnen voorkomen in sambal
Selderij
bouillon en kippenbouillon kan sporen bevatten van selderij en Allergie in selderie
Lactose
Geen overeenkomsten gevonden.
Schaaldieren
Sporen van schaaldieren kunnen voorkomen in sambal
Sulfiet
Geen overeenkomsten gevonden.
Soja
Sporen van soja kunnen voorkomen in bouillon en kippenbouillon
Vis
sambal kan sporen bevatten van vis en Allergie in makreel
Zoutarm
zout, bouillon, zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.