Ikan kakap (gestoofde kabeljauw)
- Herkomst Indonesie
- Categorie Vis en schaaldieren
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van jaccor
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Wok
Bereidingswijze
- Maak de knoflook schoon en pers deze fijn.
Maak de schoon en snipper deze fijn.
Maak de pepers schoon en snijd deze in ringetjes.
Maak het uienloof schoon en hak deze fijn.
Maak de witte schoon en snijd deze in hele dunne reepjes.
Maak de schoon en droog en snijd deze in 4 gelijke stukken.
Wrijf de vis door de en strooi en er overheen.
Bak de vis rondom in de olie lichtbruin.
Haal de vis uit de wok en bak in deze olie de , knoflook, pepertjes en de licht aan.
Voeg nu de bouillon en de ketjap, het uiengroen en toe en laat het geheel even sudderen (ongeveer 5 minuten).
Leg nu de vis weer in de wok en laat het geheel goed gaar worden.
Als de vis gaar is, haal deze dan uit de wok een bind de saus met wat maïzena.
Leg de vis op het bord en schep de saus er om heen.
Strooi er wat droog gebakken overheen.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Ikan Bali (pittig gekruide kabeljauw)41u15m
-
Recept
Ikan Tomat (kabeljauw in pittige tomatensausje)445m
-
Recept
Cah Ikan (Gestoofde vis in een kruidige bouillon)445m
-
Recept
Ikan Boemboe Bali 3430m
-
Recept
Piendang ikan (kruidige, gestoofde vis met spitskool)445m
-
Recept
Ikan djahé (mild gekruide kabeljauw)440m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in vleesbouillon
- vleesbouillon kan sporen bevatten van gluten en Allergie in ketjap manis en bloem
- ketjap manis past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in vleesbouillon
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in vleesbouillon
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in azijn
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in vleesbouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in azijn
- vleesbouillon kan sporen bevatten van soja en Allergie in ketjap manis
- kabeljauw is niet geschikt voor een vis-intollerantie
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 211 kcal | 10% | 844 kcal |
Vetten | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 10 g. | 4% | 40 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |