Maak de schoon en snij deze in blokjes.
Maak de schoon en snipper deze fijn.
Maak de knoflook schoon en rasp deze fijn.
Maak de bosuitjes(4) schoon en snij deze in dunne ringetjes.
Maak de tomaten(2) schoon en snij deze in stukjes.
Pers de citroen en limoen uit en bewaar het sap.
Snij de daun djeruk purut(5), daun kunyit(0.5), kemangi en korianderblaadjes(3 eetlepels) zeer fijn.
Rooster de trassi(1 theelepel) in een koekenpan.
Wrijf in een vijzel de ingrediënten van de boemboe fijn tot een homogene kruidenpasta.
Kerf de huid van de vis met een scherp mes in.
Wrijf de vissen in met zout(1 theelepel)(0.5 theelepels) en suiker(0.5 theelepels)(2 theelepels) en stoom de vissen tot deze gaar zijn.
Verhit de olie(50 milliliter) in een wok en fruit de ananas(125 gram), kemangi, sjalotjes(3)(3), daun djeruk purut(5), knoflook, bosuitjes(4), korianderblaadjes(3 eetlepels) en daun kunyit(0.5) tot het begint te geuren en schep het uit de pan.
Meng alle ingrediënten goed tot een homogene massa en schenk dit over de vis.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
Gluten
Sporen van gluten kunnen voorkomen in trassi
Suiker
ananas, suiker, vissaus, suiker past niet in een suiker-arm dieet.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
Geen overeenkomsten gevonden.
Koemelk
Geen overeenkomsten gevonden.
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
Geen overeenkomsten gevonden.
Schaaldieren
vissaus en trassi kan sporen bevatten van schaaldieren en Allergie in trassi
Sulfiet
Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en suiker
Soja
Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
Vis
vissaus is niet geschikt voor een vis-intollerantie
Zoutarm
zout en zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.