Maak de en schoon en rasp deze fijn.
Maak de tomaten schoon en snij deze in stukjes.
Kneus met de achterzijde van een mes de .
Rooster de en stamp ze fijn.
Marineer de met de , en zout(0.5 theelepels)(1 theelepels) voor circa 30 min.
Grill hierna de vis tot het halfgaar is en houd de vis apart.
Maak de ingrediënten voor de boemboe schoon en wrijf deze in een vijzel fijn.
Roerbak de boemboe in de hete olie(1 eetlepel) tot het gaat ruiken.
Voeg de santen(3 deciliter) toe en roer tot het wat dikker wordt.
Voeg de kemangi, tomaat(3), rawits, laos(4 schijfjes), salam(2) en sereh toe.
Breng het geheel aan de kook.
Haal het van het vuur en laat de vis in de saus circa 45 minuten marineren.
Gril opnieuw de vis tot goudbruin.
Tijdens het grillen de vis met de saus bestrijken.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
Gluten
Geen overeenkomsten gevonden.
Suiker
suiker past niet in een suiker-arm dieet.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
Geen overeenkomsten gevonden.
Koemelk
Geen overeenkomsten gevonden.
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
Geen overeenkomsten gevonden.
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
Soja
Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
Vis
makrelen is niet geschikt voor een vis-intollerantie
Zoutarm
zout en zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.