Maak de makrelen schoon, ontdoe ze van de koppen, vinnen en staarten en snijd elke vis in 4 moten.
Maak de schoon en snij deze in dunne ringetjes.
Maak de rawits schoon en hak deze fijn.
Maak de uienschoon en snij deze in ringen.
Maak de knoflook(5 tenen) schoon en rasp deze fijn.
Maak de djahe(4 centimeter) en laos(3 centimeter) schoon en rasp deze fijn .
Laat de zilveruitjes(300 gram) uitlekken.
Wrijf de ingrediënten voor de boemboe fijn in een vijzel tot er een homogene kruidenmassa ontstaat.
Verhit de wok met 5 dl olie(6 eetlepels) goed heet en frituur hierin de vismoten bruin.
Neem de vis moten uit de olie(6 eetlepels) en laat deze goed uitlekken.
Neem de olie(6 eetlepels) uit de wok en doe 6 eetlepels olie(6 eetlepels) in de wok en verhit dit.
Fruit de uien(4), knoflook(5 tenen) en rawits tot deze licht beginnen te kleuren.
Voeg dan de kruidenpasta toe en bak het geheel tot het begint te geuren.
Voeg de zilveruitjes(300 gram) toe samen met het water(4 deciliter) en azijn(4 deciliter).
Schep het geheel goed door en verhit het tot dat het kookt.
Leg de vismoten in het geheel.
Laat het geheel ongeveer 8 tot 12 minuten zachtjes pruttelen tot alles goed gaar is.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie en sambal oelek
Gluten
Sporen van gluten kunnen voorkomen in trassi en sambal oelek
Suiker
suiker past niet in een suiker-arm dieet.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
Geen overeenkomsten gevonden.
Koemelk
Geen overeenkomsten gevonden.
Mosterd
Sporen van mosterd kunnen voorkomen in azijn
Noten
Sporen van noten kunnen voorkomen in sambal oelek
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
Geen overeenkomsten gevonden.
Schaaldieren
trassi en sambal oelek kan sporen bevatten van schaaldieren en Allergie in trassi
Sulfiet
Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in azijn en suiker
Soja
Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
Vis
sambal oelek kan sporen bevatten van vis en Allergie in makreel
Zoutarm
zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.